A Szintézis Informatika úttörő az innovációban

Kihívásokban gazdag évet zár az idén fennállásának 36. évét ünneplő Szintézis Informatikai Zrt. A győri székhelyű vállalkozás vezérigazgatója, Szabó Dávid a számos új projektnek köszönhetően érthető módon optimista, és töretlenül keresi az új lehetőségeket az ügyfelek minél magasabb színvonalú kiszolgálására. Vele beszélgettünk a vállalat jelenéről és jövőjéről.

Előfordul még, hogy „a kasszás cégként” említenek titeket?

 Igen, de szerencsére már egyre kevésbé. A legtöbben már tudják, hogy a tevékenységünk jóval szerteágazóbb. A retail üzletágunk nagyon erős, és az elmúlt években jónéhány hazai és külföldi áruházláncot szereltünk fel teljeskörűen az általunk fejlesztett informatikai megoldásokkal. Legutóbbi ilyen projektjeink egyike a román BricoDepot barkácsáruházlánccal zajlott, ahol a győri fejlesztésű Cronis Next kasszarendszerünket több mint 250 kasszára telepítettük. A régióban ennél is erősebb a vállalatok számára kínált rendszerüzemeltetési szolgáltatásunk. Többszáz elégedett ügyfelünk közül számos partnerünk bízza a nap 24 órájában kollégáinkra, a cégük teljes informatikai rendszerének üzemeltetését. Ügyfeleink között a kisebb informatikai rendszerrel rendelkező és akár az 1000 db feletti eszközzel bíró vállalat is megtalálható. Nagyvállalatoknak termeléskritikus rendszerek üzemeltetését is vállaljuk, akár 3 műszakban a hét minden napján. Emellett foglalkozunk többek közt rendszerintegrációval, hálózat üzemeltetéssel, IT biztonsági megoldásokkal és ERP rendszerek komplex bevezetésével. Büszkék vagyunk, hogy megbízóink jó része már évek óta elégedett a munkánkkal, ilyen például a győriek közt az Audi Hungária Zrt., a RÁBA Nyrt. és a Busch Hungária Kft., de bizalmát élvezzük a Fressnapf és a Príma áruházak országos hálózatának, valamint a  L’OREAL Magyarország Kft.-nek is. Nemcsak ezek, de valamennyi ügyfelünkkel való kapcsolatunk nagyon fontos, hiszen minden cég egy-egy új kihívás és új lehetőség az innovatív megoldások kidolgozására.

Ha már innováció: nemrégiben a Szintézis neve egybeforrt az első hazai okospatikáéval is. Ez minek köszönhető?

Igen, ez így van. A tököli Natura Gyógyszertár szinte a nyitása óta partnerünk, a patika vezetője pedig egy rendkívül kreatív és újdonságokra nyitott üzletember, aki folyton keresi az innovatív megoldásokat. A szabadpolcos gyógyszertárban az általunk bevezetett digitális Pricer polccímkék és elektronikus poszterek mellett az idei év legnagyobb újítása az az NCR önkiszolgáló kassza, melynek lelkét kollégáink a patikai szoftvergyártó bevonásával fejlesztettek. Igazi úttörő megoldás, az országban ez az első automatakassza, melyet gyógyszertárba telepítettek.

Van még hová fejlődni ezek után?

Egy informatikai cégnek? Mindig van, sőt, kötelező! Ha nem is lehetünk mindig elsők egy adott megoldás kidolgozásában, de törekszünk rá. Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb eszközök, technológiák, s nekünk nem elég csupán a lépést tartanunk. Ügyfeleink számára proaktív módon teszünk javaslatokat vállalatuk hatékonyságának növelésére. Az ő sikerük a Szintézis Informatika sikere is, mi pedig örömmel osztozunk velük ebben.

A cikk a Kisalföld napilap Presztízs Díjasok Magazin különszámában jelent meg.

Write a comment