Vevőcsalogató IT újdonságok a Príma üzletlánc nagykovácsi áruházában

Könnyen lehet, hogy ha rákeres valaki a szótárban az „innovatív” szó jelentésére, akkor mostantól a Linum udvarban nemrég megnyílt Príma élelmiszerüzlet koordinátáit találja meg. A bolt vezetésének feltett szándéka volt, hogy üzletükben a piacon elérhető legmodernebb technológiák segítségével ötvözzék a hatékonyságot és a vásárlói élményt. A visszajelzések is azt igazolják: remekül sikerült.

High-tech megoldások a vevők szolgálatában

Itt van mindjárt egy, az áruházban elhelyezett multifunkciós kioszk, melyben az akciós újság, egy árellenőrző, és a Pricer termékkereső alkalmazása került telepítésre. Ez utóbbi akár mobiltelefonról online is képes működni, melyet a kioszkon lévő QR kód beolvasásával a vevő rögtön be is tud tölteni. Ennek segítségével meg tudja nézni, hogy az általa keresett termék kapható-e az üzletben, és ha igen, akkor az hol található. A Pricer adóvevők háromszögelésének köszönhetően, ha egy terméket a bolton belül áthelyezik, akkor azt a rendszer automatikusan leköveti. A kioszk online nyomtatóval, bankterminállal és a Cronis önkiszolgáló szoftverrel kibővítve könnyedén egy NAV engedélyes automatakasszává alakítható. Az üzletben egy különálló „beszélő” árellenőrző is telepítésre került, mely a gyengénlátókat segíti a vásárlásban.

Újdonságok a vevőtérben és a kasszazónában is

A polcokon papírcímke helyett a Pricer elektronikus polccímkéi informálják a vásárlókat a termékek áráról, de a kijelzők tartalmazzák az áru vonalkódját és annak akár egyéb jellemzőit, akciós mivoltát is. A címkék osztott kijelzésre is képesek, így azzal, hogy egy kijelzőn akár két termék adatai is megjeleníthetőek, a bolt számára jelentős költség takarítható meg. Széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően a vevők a hűtők és a mélyhűtők polcain is a Pricer elektronikus kijelzőivel találkozhatnak.

A Príma nem elégszik meg ennyivel, hamarosan újabb innovatív megoldások kerülnek bevezetésre az áruházban: a a Pricer okos távirányítóval vezérelhető verziójának és a polcvégi, ún. e-síneknek a telepítésére a közeljövőben kerül sor.

Az üzlet hibátlan működéséhez elengedhetetlen az a megbízható áruforgalmi és készletvezető kasszarendszer is, melyet a teljes Pricer termékpalettával együtt a Szintézis Informatikai Zrt. biztosított. A kiváló kommunikáció mind a Príma üzletben telepített modern eszközök, mind a boltvezetés és beszállító között elmondható, így a vásárlók magas színvonalú kiszolgálása garantált.