Támogattuk a Gézengúz Alapítvány fűtéskorszerűsítését

Még a nyáron értesültünk arról, hogy a Gézengúz Alapítvány fűtéskorszerűsítést tervez győri intézményében. A gyermekek – különösen a fejlesztésre szoruló kicsik – helyzetének, körülményeinek javítására irányuló törekvések számunkra mindig prioritást élveztek, így nem volt kérdés, hogy a Szintézis Informatika anyagilag is örömmel támogatja ezt a kezdeményezést. ????

A projekt nemrégiben zárult le, melynek eredményeként a rehabilitációs központ már egy új fűtési és melegvíz-ellátási rendszerrel vághat neki a téli szezonnak. Lengyel Mónika, a győri intézet vezetője egy részletes beszámolót is küldött nekünk a megvalósulásról:

„2022. október 20-án kazáncsere-projektünk ’utolsó’ állomásához ért, megtörtént az új kazánunk átadó ünnepsége.

Előzmények: A Gézengúz Alapítvány Győri Intézete közel 30 éve van jelen csecsemő-, és gyermekrehabilitációs tevékenységével a városban. 2005 óta működünk a Gézengúz Házban (Győr, Liget u.1.) Mindig is az volt a célunk, hogy egy szép, rendezett, otthonos, meleg környezetbe érkezzenek a családok, így nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan épüljünk, szépüljünk. A ház karbantartására, felújítására kezdetek óta pályázatokból, adományokból, felajánlásokból teremtjük elő az anyagi hátteret vagy éppen önkéntesek munkájával valósítjuk meg.

A kazán több mint egy éve a sorozatos meghibásodások miatt cserére szorult. 2022 nyár elején Balla Virág háromszoros Európa-bajnok magyar kenus pénz adománya és Rum Ferenc szakmai segítsége indította el kazáncsere-projektünket. Az ARISTON HUNGÁRIA Kft.-től megkaptuk a kazánt, HAJDU Zrt –től a víztárolót féláron.  A kivitelezés során további  kedvezményeket is kaptunk és az anyagok árából és  munkadíjból, szeptember elején pedig több szakember munkáját összehangolva beépítésre kerültek az eszközök.

A megvalósuláshoz több helyről is érkeztek pénzbeli felajánlások, így magánszemélyek mellett támogatóink voltak a SZINTÉZIS ZRT., a MELECS, a PR Fürdőszoba Kft., a Visimpex Kft., és a Leadec Kft.

Nem tudunk elég hálásak lenni, hiszen ebben az energiaválságos időszakban lett egy modern fűtésrendszerünk, amely reményeink szerint csökkenti anyagi terheinket.

Az igazi nyertesek azonban a gyermekek és családjaik, akik hozzánk járnak, hiszen melegben, fűtött helyiségben folyhatnak a terápiák, valamint biztosított a melegvíz is, ahol az Alapítványunk egyik innovációja a Neuro-hidroterápia (NHT 1) folyik a legkisebbek számára. Az NHT 1 fürdőkádban végezhető vizes foglalkozás, melynek célja többek közt a gyermek optimális mozgásfejlődésének támogatása, harmonikus koordinált mozgásának kiépítése.”

További sok sikert kívánunk az oda járó gyermekeknek, szüleiknek és a fejlesztést végző szakembereknek egyaránt!