A PRICER újabb térhódítása Szerbiában

A szerb Univerexport eddig sem bízott semmit a véletlenre: jelenleg 176 kiskereskedelmi üzlettel rendelkezik Vajdaságban és Belgrádban, további tervei szerint pedig hamarosan egész Szerbiára kiterjeszti kiskereskedelmi tevékenységét. A gördülékeny működés érdekében a szupermarketlánc nemrég a PRICER rendszerének alkalmazása mellett döntött, melynek bevezetésére a Szintézis Informatikai Zrt. munkatársait kérte fel. Az első visszajelzések rendkívül pozitívak.

Átállás csupán néhány óra alatt

Az újvidéki Pupin palotában található modern szupermarket lett az első az Univerexport hálózat tagjai közül, ahol a vásárlók a PRICER digitális polccímke rendszerével találkozhatnak. A Szintézis telepítést végző szakemberei okostelefonok és adatgyűjtők segítségével mindössze néhány óra leforgása alatt digitális bolttá alakították az üzletet: az összes papír árcímkét elektronikusra cserélték, melynek eredményeként 7000 db grafikus kijelző került kihelyezésre. A polccímkék mellett egy nagy méretű, érintőképernyős termékkereső kioszk is megkezdte működését, mely árellenőrzésre, akciós újság megjelenítésére, valamint termékkeresésre is alkalmas, továbbá mobiltelefonnal is összeköthető.

Mérhető hatékonyság minden szereplő számára

Az új rendszer a dolgozók, a vásárlók és a tulajdonosi kör számára is számottevő előnyöket nyújt. A digitális árkijelzés nemcsak a vásárlás folyamatát gyorsítja fel, de az akciós árak frissítését és alkalmazását is mindössze egyetlen kattintással teszi lehetővé. Fogyasztóvédelmi szempontok miatt is hasznos, hogy a mindenkori árak a központi rendszerből néhány másodperc alatt frissülnek, így a polcokon megjelenő árak és a pénztárgép között gyakorlatilag mindig teljes az összhang. A PRICER az árazás leegyszerűsítésével az alkalmazottak munkáját is nagyban megkönnyíti, mely által a teljes folyamat gyorsabbá, hatékonyabbá válik és több idő marad a vásárlók elégedettségének növelésére.

A kiskereskedelmi lánc a címketervezésben rejlő nagyfokú rugalmasságot is fontos előnynek tekinti, mely segíti a változásokra és a piaci igényekre való szinte azonnali reagálást.

A vevőélmény növelését támogatja a termékkereső kioszk is, melynek érintőképernyőjén egyetlen kattintással megkereshető a kívánt áru, annak ára, üzleten belüli pozíciója és elérhetősége.

Technológia a környezetvédelem szolgálatában

A PRICER innovatív megoldása a munkafolyamatok optimalizálása és a magas színvonalú ügyfélkiszolgálás mellett az Univerexport környezetvédelmi törekvéseit is szolgálja. A legújabb tendenciáknak és a „zéró papír” politikának megfelelve a termékárak feltüntetésének ez a módja drasztikusan csökkenti a papírfelhasználást, ezzel járulva hozzá a kereskedelem fenntarthatóságához.

Az üzletlánc vezetősége szerint mind a vásárlói, mind pedig a dolgozói visszajelzések kiválóak, mely motivációt jelent számukra, hogy további üzleteikben is folytassák az elektronikus árcímkék bevezetését. A feladat megoldásában a Szintézis Informatikai Zrt. csapatára biztosan számíthatnak.