Leáldozóban a papír alapú árcímkézés 

 

LEÁLDOZÓBAN A PAPÍR ALAPÚ ÁRCÍMKÉZÉS

Elektronikus polccímkékkel és központi, felhő alapú árazással szerez versenyelőnyt a hazai Euronics hálózat. A cég a Szintézis ZRt. Pricer elektronikus polccímke rendszerét választotta 2017. második félévében, melyet folyamatosan, még az idén 70 áruházában be is vezet. A papír alapú címkézésnek leáldozott!

A kereskedelem mely szintjét érinthetik a szigorodó törvényi előírások, az egyre több tudatos vásárló, valamint a képzett munkaerőhiány problémája? Mindegyiket! A sarki zöldségestől kezdve a nagy multinacionális vállalatokig és láncokig bezárólag mindenkire nagy terhet ró a termékek mindennapi árazása. Jelentős anyagi teher (bérköltség, ellenőrzés, bírságok) az üzlettulajdonosoknak, rengeteg időt felemésztő nyűg a bolti személyzetnek és gyakran kaotikus azonosítási feladat a vevők számára. Az elektronikus polccímke rendszerek megoldást kínálnak ezekre a problémákra, a Pricer e-polccímke rendszere pedig még további előnyökhöz juttatja a felhasználókat!

Az Euronics hosszas, párhuzamosan több elektronikus polccímke rendszert is érintő tesztidőszakot zárt le, melynek győztese a Szintézis ZRt. Pricer megoldása lett. Milyen érvek szóltak a Pricer elektronikus polccímke rendszer mellett?

  • Sebesség: akár 100 ezer polccímkecímke frissítése 1 óra alatt
  • Tartósság: akár 8-10 év működés elemcsere nélkül
  • Megbízhatóság: a 2 irányú optikai kommunikációnak köszönhetően a rendszer olyan stabil, hogy az árazás és annak ellenőrzése nem kíván meg emberi erőforrást, a szakemberei a vásárlók szakszerű kiszolgálásával foglalkozhatnak.
  • Az Euronics a Pricer-rel képes az árakat az összes áruházában központilag frissíteni és ellenőrizni.
  • A Pricer elektronikus polccímkék egyben marketing eszközök is.
  • Egy Pricer elektronikus polccímkén több képernyő is megjeleníthető a váltakozó nézeteknek köszönhetően.
  • A grafikus és szegmens címkék egy infrastruktúra alatt üzemelnek, így a Pricer rendszerét költséghatékonyan és gyorsan ki lehet építeni, a változó boltkiépítéshez és volumenhez áthelyezni, valamint egyszerű üzemeltetni.

A papír alapú, hagyományos árazási technika jelentős munkaerőt köt le feleslegesen, amit az Euronics egyik erősségére, a vásárlóink felé történő szakértő értékesítésre is fordíthatunk. Ezen kívül a nyomtatási költségeink csökkenését is várjuk a Pricer elektronikus polccímke rendszertől. További fontos tényező volt a projekt előkészítése során a központi árazási kontroll erősítése – mondta el Harmath Zoltán, az Euronics Műszaki Áruházlánc műszaki igazgatója.

Olyan rendszert kerestünk, amivel megőrizhető az értékesítési folyamat integritása, illetve megfelelően stabil infrastruktúrát biztosít, ami kompromisszumok nélkül ki tudja szolgálni az árazási stratégiánkat. A meglévő folyamatokba történő integrálás több terület közreműködését igényelte, ( például: merchandising eszközök újragondolása, rendszerüzemeltetés, a bolthálózatban dolgozó kollégák szemléletformálására ). Az eddigi eredmények alapján úgy látom, hogy ezeket sikeresen megvalósítottuk. Bár a rendszer egyelőre bevezetés alatt áll, így hosszú távú következtetéseket nem tudunk levonni, de még nem volt problémánk a rendszer stabilitásával – tette hozzá a műszaki igazgató.

Referenciák